Следвайте Гласове в Телеграм      Правителството на Словакия отхвърли изготвения от

...
Следвайте Гласове в Телеграм      Правителството на Словакия отхвърли изготвения от
Коментари Харесай

Правителството на Словакия отхвърли пакета от военна помощ за Украйна на стойност 40,3 милиона евро

Следвайте " Гласове " в Телеграм      

Правителството на Словакия отхвърли направения от предходното държавно управление проект за даване на ракети и муниции на Украйна, следвайки обещанието на премиера Роберт Фицо да спре държавната военна помощ за Киев, който се бори с съветската инвазия, предадоха " Ройтерс " и " Франс прес ".

Пакетът от помощи включваше 140 зенитни ракети " Куб ", над 5000 броя муниции за 125 мм оръдия, 4 млн. муниции за стрелково оръжие, минохвъргачки и мини според договорката, препоръчана от служебното държавно управление преди да съобщи властта предишния месец.

" Правителството не утвърждава предлагането за подаяние на военно съоръжение на Украйна " на стойност 40,3 млн. евро, се показва на формалния му уеб страница.

Фицо организира акция, в която подлага на критика военната поддръжка на Запада за Украйна и глобите против Русия, и поддържа насърчаването към мирни договаряния - линия, сходна на тази на унгарския водач Виктор Орбан, само че отхвърляна от Киев. Неговата лява партия " Смер - Социална народна власт " завоюва изборите на 30 септември и образува ръководеща коалиция с лявоцентристката партия " Глас – социалдемокрация " ( " Хлас " на словашки) и националистическата Словашката национална партия (СНС).

Фицо нееднократно е заявявал, че страната му ще спре доставките за Украйна на оръжия и муниции от армейските хранилища, само че акцентира, че частните бизнес покупко-продажби няма да бъдат наранени. Вчера той съобщи, че " когато някоя (словашка) компания желае да създаде оръжие и да го изпрати някъде (в това число и в Украйна бел. ред.), никой няма да ѝ попречи ".

Предишното, дясноцентристко държавно управление на страната беше корав покровител на Киев и му достави военно съоръжение, включително бойни машини на пехотата, както и система за противовъздушна защита " С-300 " и няколко изтребителя " МиГ-29 ". Словакия, която има обща граница с Украйна на изток, е предоставила 13 пакета с военна помощ за Киев на стойност 671 милиона евро от началото на съветската инвазия през февруари предходната година, отбелязва " Ройтерс ".

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР